„Toto adjon esélyt Micknek!” – mondja a Red Bull

„Toto adjon esélyt Micknek!” – mondja a Red Bull

A Motorsport-magazin készített interjút az FIA egyik vezető beosztású alkalmazottjából a Red Bull alkalmazottjává váló Peter Bayerrel, aki az AlphaTauri új vezérigazgatójaként segíti az energiaitalosok terveit.

Az interjú során kapott egy kérdést Mick Schumacherről, akiről korábban már kiderült, hogy a leköszönő csapatfőnök, Franz Tost szeretett volna leigazolni az AlphaTaurihoz 2023-ra azok után, hogy a Haasnál nem számítottak rá tovább a harmatosra sikerült 2022-es szezonját követően, és leigazolták az idén több jelentős villanást is bemutató Nico Hülkenberget.

A Red Bull vezetősége, illetve az érintettek nyilatkozatai alapján konkrétan dr. Helmut Marko úgy döntött, hogy Nyck de Vries mindent megér, és mindenképpen őt kell leigazolni Tsunoda mellé – majd alig tíz futam után megköszönte neki a munkát, elküldte, és beültette a helyére a 34 esztendős Daniel Ricciardót még a nyári szünet előtt.

ATP_F1_0234_20230701_AUSTRIA_Stiefel_resize

Bayer szerint Schumacher jövője Toto Wolff döntésén múlik: a német már a Mercedes tartalékja, de nem úgy tűnik, hogy a Red Bull és az AlphaTauri még mindig szeretné őt – Marko nemrég beszélt is arról, hogy ha Wolff annyira versenyeztetni akarja Schumachert, akkor adjon neki autót, őket már nem érdekli.

„Ha Daniel (Ricciardo) nem produkált volna ennyire jó időket Silverstone-ban (a Red Bull és a Pirelli gumitesztjént), akkor most nem ülne az autónkban. Itt vannak a problémák. Mick hogyan tudná megmutatni és bebizonyítani, hogy gyors? Ha Toto nem ülteti be az autóba egyszer sem, akkor nehéz dolga lesz Micknek” – mondta Bayer a GPBlognak.

formula.hu