Sport: Luciano Spalletti az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya

Sport: Luciano Spalletti az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya

A szakember szeptember 9-én, Észak-Macedónia ellen mutatkozik be az olasz kispadon.

Sikerült megállapodni Luciano Spallettivel, így szeptember 1-jétől ő veszi át az olasz labdarúgó-válogatott irányítását – jelentette be honlapján az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC).

Mint írták, az új szövetségi kapitány – aki Roberto Mancinit követi – elsőként az Észak-Macedónia elleni, idegenbeli Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen ül majd a válogatott kispadján szeptember 9-én, három nappal később pedig a hazai közönség előtt is bemutatkozik a milánói San Siróban, ahol Ukrajnát fogadja az olasz nemzeti tizenegy.

Gabriele Gravina, a FIGC elnöke Spalletti kinevezése kapcsán elmondta, az olasz válogatottnak szüksége volt egy nagyszerű edzőre, akinek lelkesedése és hozzáértése alapvető fontosságú lesz azokhoz a kihívásokhoz, amelyek Olaszországra várnak a következő hónapokban.

Spalletti legutóbb a Napolinál dolgozott, amelynek vezetőedzőjeként az előző szezon végén megnyerte az olasz első osztályú bajnokságot, a Serie A-t. Korábban megfordult az AS Románál, az Internél és az orosz Zenit Szentpétervárnál is, utóbbival orosz bajnokságot és orosz kupát is nyert.

(Nyitóképünkön Luciano Spalletti látható. Fotó: AFP / NurPhoto / Giuseppe Cottini)

HVG