Autó: Csúnyán összetörték Lewis Hamilton korábbi büszkeségét, egy 3,8 milliárd forintos Paganit

Autó: Csúnyán összetörték Lewis Hamilton korábbi büszkeségét, egy 3,8 milliárd forintos Paganit

Úgy tűnik avatatlan kezekbe került a brutális sportkocsi.

Horacio Pagani egyik mesterműve a teljesen egyedi Zonda 760 LH szupersportkocsi, amely egyetlen példányban létezik, a motorterében egy 760 lóerős V12-essel, amelynek révén akár 355 km/órás végsebességre is képes. A kocsi másik különlegessége, hogy Lewis Hamiltoné volt, akit többször is fotóztak, levideóztak benne. Az F1-es világbajnok tavaly előtt eladta modellt, miután 2012-es vásárlása óta alig 1000 kilométert vezetett vele.

Az autót egy brit gyűjtő vásárolta meg, és a napokban súlyos balesetet szenvedett vele. Ethan Gale fotós szerint az eset a walesi Conwyban található Penmaenbach-alagútnál történt.

Sem a sofőr, sem más nem sérült meg az incidensben, de a Zonda súlyosan megrongálódott, többek között a hátsó tengelye eltört, a szélvédője megrepedt, a fényszórói eltörtek, és több karbon karosszériaelem is megsérült. A pletykák szerint a sofőr az alagútban elvesztette uralmát az autó felett, miután adott egy kövérebb gázfröccsöt.

Emlékeztetőül, az autóban egy 7,3 literes V12-es atmoszférikus motor van, ami a hátsó kerekeket hajtja egy hatsebességes kézi váltón keresztül.

Az autót Hamilton egyébként a hírek szerint 8,5 millió fontért (3,8 milliárd forint) adta el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG