Világ: Állítása szerint nem tudta, hogy mérgező a gomba – három rokona halt bele az ebédmeghívásba

Világ: Állítása szerint nem tudta, hogy mérgező a gomba - három rokona halt bele az ebédmeghívásba

Az ausztrál nő szerint baleset volt, nem volt rá semmi oka, hogy bántsa a rokonait.

Erin Patterson Wellington bélszínt szolgált fel egy a rokonainak tartott ebéden, a gombáról kiderült, hogy mérgező. Hárman meghaltak, az egyik vendég pedig még mindig életveszélyben van – írja a BBC.

Patterson elmondása szerint az étel elkészítéséhez két féle gombát vásárolt, az egyiket a szupermarketben, a másikat pedig egy ázsiai élelmiszerboltban több hónappal ezelőtt. Hozzátette, szárított gombát használt, de nem volt tudomása a gomba fajtájáró és arról sem, hogy mérgező.

Patterson volt apósát és anyósát, annak húgát és férjét hívta meg, valamint exférjét, aki időközben nem tudott részt venni a vacsorán. Az étkezés után pár órával minden vendég megbetegedett, amit először súlyos ételmérgezésnek hittek.

A húg férjén kívül minden vendég napokon belül belehalt a gomba elfogyasztásába, a túlélő férfi azóta egy melbourne-i kórházban fekszik életveszélyes állapotban. Patterson és gyermekei életben vannak, nem betegedtek meg.

Az ausztrál nő többször megismételte a hatóságok előtt ártatlanságát, elmondta, az étel maradékát összecsomagolta és átadta toxikológiai vizsgálatra, nagyon elkeserítik a történtek.

Volt férje kérdőre vonta, bosszúból mérgezte-e meg szüleit, amelyre ő kategórikus nemmel felelt. Bevallotta, hazudott a hatóságoknak a vallomástétel alatt, mikor a rendőrség lefoglalt egy nála talált ételszárító, aszalógépet, mert félt, hogy azt gondolják ő készítette otthon a halálos összetevőt. A szárítót ijedtében kidobta, mert úgy vélte elvehetik tőle gyermekei felügyeleti jogát.

A rendőrségi jelentés szerint a Wellington bélszín elkészítéséhez használt gomba gyilkos galóca volt.

HVG