Mancini mesés szaúdi ajánlatot kapott – sajtóhír

Mancini mesés szaúdi ajánlatot kapott – sajtóhír

Az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjáról lemondó rutinos szakember lehet Szaúd-Arábia új szövetségi kapitánya…

(Photo by Christopher Lee – UEFA/UEFA via Getty Images)

A vasárnapi napon Roberto Mancini némileg váratlanul lemondott az Európa-bajnok olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, melyet csaknem öt éve irányított.

A nemzetközi sajtóban beindultak a találgatások, hogy az olasz szakember lehet Szaúd-Arábia következő szövetségi kapitánya. Gianluca Di Marzio értesülései szerint a szaúdiak évi 18 millió eurós fizetést garantáló ajánlattal csábítják Mancinit, azonban egyelőre semmiféle megegyezés nem történt a felek között.

“Személyes döntésem volt, hogy lemondtam a szövetségi kapitányi posztról. Szeretném megköszönni Gabriele Gravinának az irántam tanúsított bizalmát, valamint a szövetség minden tagjának támogatását. Tisztelettel és köszönettel tartozom minden játékosomnak, valamint a szurkolóknak, akik mellettem álltak az elmúlt öt évben. Mindig is a szívemben fog élni az Eb-győzelem. Megtiszteltetés volt” – írta Mancini az Instagram-oldalán a távozásáról.

Az olasz válogatott megüresedett kispadjára az olasz sajtó Antonio Contét és Luciano Spallettit tartja a legnagyobb esélyesnek.

fociclub