Itthon: Otthagyta a tanári pályát és elment sírásónak

Itthon: Otthagyta a tanári pályát és elment sírásónak

A legkeresettebb tanári szakpárt, fizikát és matekot tanított egy jónevű egyházi iskolákban, majd a kiégés elől egy évvel ezelőtt sírásónak ment Nagy Dávid.

Róla írt egy hosszabb portrécikket a Válaszonline. Nagy Dávid nem bírta a terhelést pedagógusként. A lapnak azt mondta, hogy azon a színvonalon nem tudta teljesíteni a tanári munkát, amilyen színvonalon szerette volna, ráadásul szülőként a gyerekeiről is gondoskodnia kell, ez a tanári fizetésből nem ment. A túlterheltségből fakadó feszültség az iskolában is feltűnhetett a gyerekeknek, mert egyszer egyikőjük megállította a folyosón azzal: „Dávid bácsi, tessék mosolyogni!”

Sírásóként nem sokkal többet keres, de legalább nem viszi haza a munkáját és a családjának tudja biztosítani a megélhetést. „A próbanapomon három urnás temetés volt, ami után egy csomó borravalót kaptunk. Aznap azzal a tudattal mentem haza, hogy többé nem okoz majd fejtörést, hogy vehetek-e a feleségemnek valami apróságot, vagy akár egy doboz sört magamnak. A tanári fizetésből ilyesmire nemigen tellett, csínján kellett bánni vele. Három, majd négy gyerek mellett nem volt egyszerű kigazdálkodni, hogy megéljünk. Most annyival több pénzt nem keresek, hogy mindent megadjak a gyerekeimnek, de amire tényleg szükségük van, azt tudom biztosítani” – mesélte a lapnak.

HVG