Gazdaság: Több mint kétszer annyi külföldit vonz a Sziget, mint a közpénznyelő atlétikai vébé

Gazdaság: Több mint kétszer annyi külföldit vonz a Sziget, mint a közpénznyelő atlétikai vébé

Egy hét múlva indul Budapesten az atlétikai világbajnokság, amire a szervezők 50 ezer külföldi vendéget várnak – ez egyébként kevesebb, mint a fele annak, amennyien tavaly a Sziget fesztiválra érkeztek. A sporteseményre eladott jegyek száma átlépte a 300 ezret a szervezők közlése alapján, hangzott el az RTL Híradóban.

Az augusztusi ingatlanforgalmi adatokon meglátszik az esemény hatása – erről Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója, korábbi köztévés hírolvasó beszélt. Szerinte az előrejelzések azt mutatják, hogy az ideutazók 200 ezer vendégéjszakát töltenek majd a fővárosban, a számítások szerint ez nagyjából 10 milliárd forint nagyságrendű tétel. (Az atlétikai stadionra egyébként összesen 248 milliárd forintot költöttek, így ez a legdrágább sportlétesítmény Magyarországon.)

A Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Flesch Tamás azt mondta, az atlétikai vb idején teltházzal üzemelnek a fővárosi szálláshelyek, és azokat akár 20 százalékkal is magasabb áron tudják értékesíteni, mint tavaly.

HVG