„Veszíthet a Ferrari, de legyen főszereplő”

„Veszíthet a Ferrari, de legyen főszereplő”

A Ferrari legutóbb 2008-ban nyert világbajnokságot a Formula-1-ben: akkor Felipe Massa ugyan drámai befutó után elbukta a titulust, de a konstruktőrök között jobbnak bizonyult a csapat a McLarennél. Ha jövőre sem tud visszaülni a száguldó cirkusz trónjára a Scuderia, akkor beállítják a leghosszabb ínséges sorozatuk rekordját: annak idején az 1983-as és az 1999-es diadaluk között is 16 év telt el.

Ha pedig a versenyzők címeit nézzük, ott Kimi Raikkönen 2007-es sikere volt az utolsó, itt viszont még messze a rekord, hiszen Jody Scheckter 1979-es győzelme után 21 évet kellett várnia a tifosinak Michael Schumacher első ferraris címéig.

f1-ferrari-spa

Utóbbi pilóta sikerkorszakát elnökként élte át Luca di Montezemolo, aki szerint nem az a gond jelenleg a Ferrarival, hogy nem győz, hanem az, hogy az esélyesek között sincsenek ott:

„Rajongóként olyan Ferrariról álmodom, amelyik ha nem is nyer mindig, de az utolsó versenyig harcol a világbajnoki címért. Ahogy láthattuk ezt 1997-ben, 1998-ban, 1999-ben, 2008-ban, 2010-ben vagy 2012-ben. Veszíthetsz, de főszereplőként, nem kiegészítőként” – fogalmazott Di Montezemolo a Quotidiano Nazionale hasábjain.

Az egykori Ferrari-vezér arról is kifejtette a véleményét, hogy a csapat helyében meghosszabbítaná Charles Leclerc 2024 végén lejáró szerződését (sajtóhírek szerint az ajánlattétel akár meg is történhetett): „Jó pilóta, és nem hiszem, hogy van erősebb az elérhető versenyzők között. Viszont jelenleg a legkisebb probléma az, hogy ki vezet a vörösöknél” – tette hozzá.

formula.hu