Tech: Mikor mutatják be az iPhone 15-öt? Már elő is veheti a naptárját, előkerült egy dátum

Tech: Mikor mutatják be az iPhone 15-öt? Már elő is veheti a naptárját, előkerült egy dátum

Bár az Apple-lel kapcsolatban a „biztos” szó használata nem igazán javasolt, egyes források szerint az idei évre szánt iPhone-ok bemutatásának időpontja szinte biztosnak tűnik.

Augusztust írunk, és a tech-világban ilyenkor már előkerülnek az ilyen-olyan értesülések az Apple megszokott szeptemberi eseményéről, ahol az aktuális évre szánt iPhone-ok debütálnak. Az elmúlt években azonban pár – előre nem látott – esemény gondoskodott arról, hogy ne lehessen biztosra menni, így például a Covid-járvány, illetve a chiphiány.

Idén viszont maradhat a megszokott ütemezés, legalábbis erre utal a Bloomberg neves Apple-szakértőjének bejegyzése a Twitteren (azaz pontosabban az X-en). Persze Gurman elég régi motoros ahhoz, hogy ne vegyen mérget a dátumra, mondván, hogy „a dolgok elméletileg még változhatnak”, úgy tűnik, hogy az Apple meglehetősen határozott terve most az lehet, hogy szeptember 12-én mutatja be a négy tagot számláló iPhone 15 családot.

© ADR Studio

Szeptember 12. egyébként keddre esik, és ez a bizonyos keddi nap igen kedvelt az Apple-nél, igaz, tavaly szerdán jelentették be az iPhone 14 termékcsaládot, azaz a szeptember 13-i dátum sem zárható ki teljesen.

De bármelyik napot is választja a cupertinói technológiai óriás, az nagyjából kőbe vésettnek tűnik, hogy az előrendelések szeptember 15-én, pénteken indulhatnak, majd a tényleges értékesítés és kiszállítás a következő pénteken, szeptember 22-én kezdődik.

Ha kíváncsi arra, miket tudtunk meg eddig az új iPhone-okról, ide kattintva mindent megtudhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG