Kult: A Barbie és az Oppenheimer Magyarországon már túl van a másfél milliárd forintos bevételen

Kult: A Barbie és az Oppenheimer Magyarországon már túl van a másfél milliárd forintos bevételen

A világszinten is őrülten sikeres filmpárosra már itthon is csaknem 800 ezer jegyet adtak el.

Itthon is hatalmas siker a „Barbenheimer”, azaz az egy napon bemutatott két blockbuster, a Barbie és az Oppenheimer, miközben világszinten is sorra döntik a rekordokat: ahogy arról beszámoltunk, a Barbie a hétvégén átlépte az egymilliárd dolláros bevételi határt, így a rendező Greta Gerwig lett az első nő, aki egy film egyetlen rendezőjeként elérte az egymilliárdos mérföldkövet.

Az Oppenheimer eközben a félmilliárd dolláros határt lépte át, amivel ez lett minden idők legsikeresebb II. világháborús filmje.

A két filmnek a magyar pénztáraknál sincs oka a panaszra: noha már három hete mutatták be, azóta sem tudta egyetlen premierfilm sem leelőzni őket a nézettségi toplistán, még a harmadik hétvégén is változatlanul a Barbie a legnézettebb, az Oppenheimer pedig a második legnézettebb film.

A két film együttesen már a másfél milliárd forintos bevételi határt is átlépte. A Barbie 864, az Oppenheimer 710 millió forintot termelt; előbbit csaknem 438 ezren, utóbbit 345 ezren nézték meg – derül ki a Filmforgalmazók Egyesületének összesítéséből.

Így a legnagyobb heti premierfilm, a Meg 2. – Az őscápa is csak a harmadik legnézettebb film tudott lenni a maga 49 ezer hétvégi nézőjével, ami jócskán elmarad a Barbie e hétvégi 84, és az Oppenheimer 62 ezer nézőjétől is.

HVG