Magda- és Komoróczy-show az ifibajnokságon

Magda- és Komoróczy-show az ifibajnokságon

A belgrádi junior Eb hősei parádéztak a debreceni MVM Országos Ifjúsági Bajnokságon – cseppet sem meglepő módon. A leginkább kiemelkedő produkciót Magda Boldizsár és Komoróczy Lora nyújtotta – fejenként öt-öt egyéni bajnoki címet nyertek (Magda a váltókkal együtt összesen nyolcat!), míg Pádár Nikolett és Molnár Dóra három-három aranyig jutott.

A BVSC-Zugló végzett az éremtábla élén, 8-6-5-ös mutatóval – a siker motorja pedig egyértelműen a 100 gyors junior Európa-bajnoka, Magda Boldizsár volt, aki öt egyéni elsősége (50-100 gyors, 50-100 pillangó, 50 hát) mellett három váltóaranyban is főszerepet vállalt (a vegyesváltóban reccsentett 48.81-es rakétázását jegyezzük is meg magunknak).

Egyéni győzelmek tekintetében a hölgyeknél az Iron Swim színeiben induló Komoróczy Lora is hasonlót produkált, ráadásul kedvenc hátúszószáma (50m) mellett 50-100 mellen és 50-100 pillangón duplázott, míg 100 háton ezúttal Molnár Dóra mögött másodikként ért be, azaz összesen hat dobogós helyezéssel zárta az ob-t.

Molnár volt egyébként az, aki megakadályozta Pádár Nikolett gyorsúszó-mesternégyesét: a Fukuokában is remeklő Pádár ugyanis 50-től 400-ig nyert mindent, kivéve a 100 gyorsot, ahol fantasztikus csatában Molnár 0.04-gyel előbb érte el a falat. Így az elmúlt két Eb és a tavalyi junior vb két hőse 3-3-ra végzett aranyak tekintetében, minthogy Dóri a 100 gyors mellett hozta a 100-200 duplát hátúszásban (plusz második lett 200 gyorson és harmadik 50-en).

A belgrádi éremszállítók közül kiemelendő még Ábrahám Minna Lilla is, aki a 200 vegyesen nyert aranya mellé ezüstig tempózott 400 vegyesen, 50 és 400 gyorson, és bronzig százon és kétszázon, azaz szintén hat egyéni távon állt dobogón.

A válogatott legfiatalabb tagja, a junior Eb után az EYOF-on is parádézó, tatabányai színekben induló Jackl Vivienben is maradt még annyi lendület, hogy megnyerje a 400 vegyest és az 1500 gyorsot, és másodikként érjen a falhoz 200 háton.

Szintén nagyot ment a kőbányás Balogh Levente, aki hat egyéni távon lett érmes, nem kis mértékben járulva hozzá a KSC éremtáblás második helyéhez (amúgy ők nyerték a legtöbb medáliát, 20-at). Balogh mindhárom éremből kettőt-kettőt szerzett, ebből a két győzelme külön kategória: húsz percen belül húzta be a 200 pillangót és a 100 hátat.

Aranysorozat tekintetében Harmann Mátéra sem lehetett panasz: a pécsiek elnyűhetetlen gyorsúszója megcsinálta a „felső triplát”, azaz egyaránt első lett 400-on, 800-on és 1500-on is.

És persze egy magyar bajnokságon a férfi vegyesről sem illik elfeledkezni – a tradíciók ápolására is akad egy újabb jelölt: a 200-at és a 400-at egyaránt megnyerő Kováts Alex, aki 200 háton is remekelt. Neki, illetve a 200 gyorsot megnyerő Kakuk Koppánynak, plusz az általuk is fémjelzett, a 4×200-as gyorsváltóban győztes kvartettnek köszönhetően kifejezetten figyelemreméltó a kaposváriak harmadik helye az éremtáblán – ők lettek a legeredményesebb vidéki egyesület ezen az országos bajnokságon!