La Liga: ukrán támadót igazolt a Girona! – Hivatalos

La Liga: ukrán támadót igazolt a Girona! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Girona együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették a Dnipro-1 csatárát, Artem Dovbykot.

Nagy fogást jelentett be a Girona együttese a mai nap folyamán, hiszen klubrekordot jelentő összegért leigazolták a Dnipro-1 támadóját, Artem Dovbykot. Az ukrán játékosért összesen 14 millió eurót fizetett a katalán csapat, ahol csatlakozik honfitársához, Viktor Tsygankovhoz. A hírek szerint az átigazolási díj felénél egy kevéssel több illeti a Dnipro-1 csapatát, a fennmaradó rész pedig Dovbyk korábbi klubjához, a Midtjyllandhoz kerül.

A Girona részéről remélik, hogy Dovbyk képes lesz pótolni az előző szezonban kölcsönben náluk szereplő Taty Castellanost, aki azóta a Laziohoz szerződött. A 26 éves támadó mindenesetre kiváló idényen van túl, hiszen a Dnipro-1 színeiben 39 mérkőzésen 29 gólig és 8 gólpasszig jutott.

Artem Dovbyk 2020 augusztusában került a Dnipro-1-hez. A klub mezét összesen 86 alkalommal ölthette magára, ez idő alatt 54 találatot és 14 előkészítést könyvelhetett el. Új állomáshelyén 2028 nyaráig kötelezte el magát.

fociclub