Ingatlan: Így érzik magukat a lakók Budapest legdrágább és legolcsóbb utcájában – videó

Ingatlan: Így érzik magukat a lakók Budapest legdrágább és legolcsóbb utcájában - videó

A KSH adatai szerint az Orom utcában vannak a legmagasabb négyzetméter árak, míg a legkevesebb pénzt Soroksáron kell ingatlanra elkölteni.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a Gellért hegyen található Orom utca számít a legdrágább budapesti utcának, hiszen itt 2,5 millió forintos négyzetméter áron lehet ingatlanhoz jutni.

„Csodálatos a kilátás, de azt nem tudtam, hogy a legdrágább utcának számít” – mondja egy hölgy az RTL Híradónak. Egy másik ember úgy vélte, minden annyit ér, amennyit adnak érte. Szerinte nem azért drágák az itteni ingatlanok, mert azok feltétlenül szuper lakások lennének, hanem inkább a különleges panoráma miatt.

És, hogy kik laknak itt? „Gazdagok. Ennél többet nem mondhatok.” – zárja rövidre egy férfi. Egy fiatal fiú pedig azt emeli ki, hogy itt „tök csinosak” az emberek.

De mi a helyzet a város másik felén, a soroksári Táncsics Mihály utcában, amely a legolcsóbb utcának számít? Több megszólaló is sérelmezte a „legolcsóbb” jelzőt, ugyanis egy nő szerint ez egy nagyon csendes környék, nála a kert végében folyik a Duna, az utcán pedig busz sem jár át. Ugyanígy vélekedik egy férfi is, aki szerint azért nem kellene, hogy ez legyen a legolcsóbb utca, mert vannak itt is „szép házak, szép kertben”.

Egy idősebb férfi pedig megjegyzi, hogy itt az ingatlanok nagyon ritkán kerülnek eladósorba, jellemzően csak akkor, ha meghaltak a tulajdonosok.

HVG