Vállalkozás: Túl sok járatot töröltek, Bukarest panaszt tett a Wizz Air-re

Vállalkozás: Túl sok járatot töröltek, Bukarest panaszt tett a Wizz Air-re

Románia az Európai Repülésbiztonsági Ügynökséghez fordult a törölt járatok miatt, és szigorú figyelmeztetésbe részesíti a repülőtársaságot.

Az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynökségét értesítették a Wizz Air romániai járatainak problémájáról, miután a cég egy nap alatt 9 járatot törölt – jelentette be szombaton Facebook-oldalán Bogdan Mîndrescu, a közlekedési minisztérium államtitkára. Rendkívül lényegbevágó megbeszélést folytattunk a járattörlésekről, a késésekről, a Wizz Air romániai utasainak helyzetéről – számolt be az államtitkár.

Az államtitkár szerint azután tettek panaszt, hogy a Wizz Air egy nap alatt kilenc járatot törölt technikai okokra hivatkozva – írja a Maszol.ro. „Sürgősen konkrét intézkedési tervet kértünk a Wizz Air vezetőségétől a technikai okokból törölt járatok számának csökkentése és a járatok kiszámíthatósága érdekében, kértük, hogy orvosolják a megengedettnél többet túlórázó légi személyzet problémáját” – részletezte Bogdan Mîndrescu

Gondosan figyeljük a légitársaság tevékenységét, nem tűrünk el semmilyen eltérést a nemzetközi és nemzeti légi közlekedési szabályoktól – tette hozzá az államtitkár.

HVG