A Fehérvár légiósának édesapja lett az új bosnyák kapitány – HIVATALOS

A Fehérvár légiósának édesapja lett az új bosnyák kapitány – HIVATALOS

Az előző három Eb-selejtező elvesztése után Bosznia-Hercegovina válogatottja leváltotta eddigi szövetségi kapitányát…

A bosnyák szövetség bejelentette, hogy Faruk Hadzibegic távozása után Mehmed Kodro lett a helyi válogatott új szövetségi kapitánya.

Az újonnan kinevezett szakember aktív játékosként nagyszerű éveket töltött Spanyolországban, Kodro az 1990-es években a Real Sociedad, az FC Barcelona, a Tenerife és a Deportivo Alavés soraiban szerepelt. Edzőként a Real Sociedad mellett Svájcban és hazájában is dolgozott, 2008-ban két meccsen már irányította a bosnyák válogatottat is.

Mehmed Kodro az NB I-ben szereplő Fehérvár bosnyák légiósa, Kenan Kodro édesapja. A Vidi gólerős támadója 2017 óta eddig 13 mérkőzésen lépett pályára hazája válogatottjában, ezalatt kétszer volt eredményes.

“Kétségtelenül megvan bennünk minden, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, csak vissza kell térnie a játékosok önbizalmának. A másik célom, hogy visszanyerjük a szurkolók támogatását” – szögezte le az újonnan kinevezett szövetségi kapitány.

A bosnyákok egy győzelemmel és zsinórban három vereséggel kezdték szereplésüket az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjukban.

fociclub