Élet+Stílus: Luxusingatlanokba fektette vagyona nagy részét Novak Djokovics – itt a lista

Élet+Stílus: Luxusingatlanokba fektette vagyona nagy részét Novak Djokovics - itt a lista

A szerb teniszező szerény körülmények közül indult, legutóbb Marbellán vett egy kastélyt.

Novak Djokovics húsz éve tartó pályafutása alatt 23 Grand Slamet nyert, legyőzve olyan szupersztárokat, mint Roger Federer és Rafael Nadal. Az ATP világranglistáján 2011-ben volt először világelső, idén júniusban pedig rekorder lett, miután összesen 378 hetet töltött az első helyen.

Az Architectural Digest összefoglalója szerint számos profi sportoló példáját követve, Djokovicsis is luxusingatlanokba fektette vagyonának nagy részét.

Nem sokkal azután, hogy 2003-ban profivá vált, házat vásárolt magának Monte-Carlóban. Az ingatlanról mindössze annyit lehet tudni, hogy egy, a Földközi-tengerre néző dombon fekszik, és hogy a teniszező 15 évig ezt tekintette fő lakóhelyének, mielőtt 2020-ban Spanyolországba költözött volna.

Djokovics következő nagy dobására az ingatlanpiacon 2017-ig kellett várni, amikor több mint 10 millió dollárért két lakást vásárolt egy Renzo Piano által tervezett épületben a New York-i Soho negyedben. Az egyenként 2000 négyzetméteres társasházi lakásokat saját lifttel lehet megközelíteni, ahol medence és terasz is van.

A teniszező ugyanabban az évben 5,77 millió dollárért Miamiban is vett egy penthouse-t, szintén egy Renzo Piano által tervezett épületben. A 2421 négyzetméteres lakásban három hálószoba, három fürdőszoba, könyvtár és medence is van, ablakaiból teljes kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Ennek ellenére Djokovics nem sok időt töltött a lakásban, 2018-ban pedig el is adta közel 6 millió dollárért.

Az összeg egy részét a szerb gyökereire rendkívül büszke Djokovics 2018-ban szülővárosában, Belgrádban fektette be, ahol 675 ezer dollárért újabb penthouse-t vásárolt. A három hálószobás és három fürdőszobás, terasszal és medencével is rendelkező lakás mellett a teniszezőé a szerb főváros egyik ötcsillagos luxusszállodája, a Square Nine is.

Djokovics legújabb vásárlása egyben a legújabb lakhelye is: egy 10 millió dolláros marokkói stílusú kastély a spanyolországi Marbellán. A teniszbajnok rezidenciája kilenc hálószobából és nyolc fürdőszobából áll, és Instagram-posztjain keresztül már bepillantást engedett otthonába. Az ingatlanhoz tartozik egy hatalmas moziterem, egy törökfürdő, egy edzőterem és persze egy teniszpálya is.

Nyitókép: AFP / Paul Crook

HVG