Szoboszlai: “Az átigazolásom valójában három nap alatt lezajlott”

Szoboszlai: “Az átigazolásom valójában három nap alatt lezajlott”

A magyar válogatott csapatkapitánya új csapata hivatalos honlapján mutatkozott be és ismertette klubváltásának körülményeit…

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Az RB Leipzigtól a Liverpoolhoz szerződő magyar légiós, Szoboszlai Dominik új csapata honlapjának adott hosszabb interjút.

“Hárman vagyunk, az ügynököm, az édesapám és én. Egyikünk sem dönt egyedül semmilyen ügyben, függetlenül attól, hogy az milyen súlyú.  Mindig hárman döntünk. Az ügynököm írt a WhatsApp csoportunkba a Liverpool érdeklődéséről. Erre a csoportra egyébként azért volt szükség, mert én éppen nyaraltam, édesapám valami mással volt elfoglalva és az ügynököm is máshol volt. Egyébként ő nem is akart szólni , amíg valami biztosat nem tudott közölni, mert azt nem akarta mondani, hogy »lehetséges«. Csupán akkor fordul hozzám, amikor már közel a vége az adott ügynek, és döntésre van szüksége. Persze a pletykákat én is hallottam, olvastam, úgyhogy egy idő után már naponta írogattam neki, hogy »Van valami? Történt valami?«. Egyszerűen tudni akartam, mire az volt a válasz, hogy csak ne aggódjak, várjak” – elevenítette fel klubváltása előzményeit.

“Minden fontos dolog valójában három nap alatt lezajlott. Mindenhonnan jöttek a pletykák erről meg arról a csapatról. Persze én is hallottam ezeket arról, hogy melyik csapatba igazolok, meg egyáltalán, hogy ideje van-e a váltásnak, vagy sem. Aztán a Liverpool is bekerült ezen csapatok közé, és egy barátom küldött át egy Instagram-posztot. Megnéztem, és aztán úgy voltam vele, hogy oké, ez még csak egy poszt, de hamar azon kaptam magam, egyre gyakrabban nézegetem az oldalt és egyre többször kerültek fel újabb és újabb posztok, képek. Szóval tudom, hogy ha csak valami kicsi pletyka van, annak egy-két bejegyzés után vége, ennek viszont nem akart vége szakadni és elkezdett igazán izgatni a dolog, úgyhogy onnantól hívogattam az ügynökömet naponta, tud-e már valami újdonságot mondani.”

A magyar válogatott csapatkapitánya az oldal kérésére felevenítette korábbi emlékeit, amikor a Red Bull Salzburg játékosaként játszott az Anfield Roadon: “A világ egyik legjobb stadionja, amiben valaha pályára léptem, pedig azért megfordultam már néhányban. A szurkolók fantasztikusak voltak, a játékosok, akik ellen futballoztunk, hihetetlenek, a menedzser szenvedélyessége pedig igazán elképesztő volt, és nagyon tetszett. Persze most, hogy már személyesen is ismerem, már tudom, hogy remek ember és kiváló személyiség, de az az energia, ami a pálya szélén benne van… Olyan érzésem van, hogy szeretne ő is beszállni közénk játszani. Néha azt hiszem, legszívesebben berobogna a pályára és szerelné azt, akinél a labda van.”

fociclub