La Liga: kölcsönvette az RB Leipzig támadóját a Real Sociedad! – Hivatalos

La Liga: kölcsönvette az RB Leipzig támadóját a Real Sociedad! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Sociedad együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönvette az RB Leipzig portugál támadóját, André Silvát.

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A spanyol bajnokságban szereplő Real Sociedad gárdája a mai nap folyamán bejelentette, hogy megerősítették a támadósorukat. A baszk csapat ugyanis kölcsönvette az RB Leipzig csatárát, André Silvát. A portugál játékos a 2023/24-es idényre érkezett kölcsönbe a klubhoz, de a szerződése tartalmaz egy vásárlási opciót is, amit a Sociedad az idény végén aktiválhat. A Leipzig részéről összességében nem meglepő a döntés, hogy elengedték Silvát, mivel a 27 éves játékos messze a várakozások alatt teljesített Lipcsében, egyszer sem tudta azt a formáját idézni, mint amit korábban a Frankfurtban produkált. Silva számára nem lesz teljesen ismeretlen a spanyol bajnokság, hiszen a 2018/19-es szezonban a Sevillánál szerepelt kölcsönben, ahol 40 meccsen 11 találat és 3 gólpassz került a neve mellé.

André Silva 2021 nyarán 23 millió euró ellenében került a Frankfurttól az RB Leipzighez. A lipcsei klub mezét összesen 95 alkalommal ölthette magára, ez idő alatt 26 gólig és 17 gólpasszig jutott. Szerződése 2026 nyaráig köti a német csapathoz, piaci értékét pedig 15 millió euróra teszi a transfermarkt.

fociclub