Itthon: Hodász András: A párkapcsolatom miatt szakított velem a Szemlélek

Itthon: Hodász András: A párkapcsolatom miatt szakított velem a Szemlélek

Az egykori katolikus pap az RTL Híradónak azt mondta: „A katolikus tanítás szerint nem baj, ha valaki meleg, de az már igen, ha megéli”.

A Szemlélek nevű keresztény magazin július végén szakított Hodász András egykori katolikus pappal, miután közösségi oldalán bejelentette, hogy meleg. A Szemlélek akkor azt írta, váratlan, előre nem látható útkereszteződéshez érkeztek, az elmúlt hetek belső beszélgetései alapján pedig arra a döntésre jutottak, hogy megszakítják a munkát közösségük egyik alapemberével.

Döntéseivel nem mindig értettek egyet, de hálával és köszönettel tartoznak neki, és meggyőződésük, hogy a nyilvánosságtól való visszavonulás lehetőséget ad majd Hodásznak „saját életének rendezésére” – állt a szerkesztőségi közleményben.

Gégény István, a Szemlélek lapigazgatója az RTL Híradónak most azt mondta: „Megkértük Andrást arra, hogy fogadja el azt, hogy mi most azt látjuk helyesnek, ha ő most nem lesz tagja a szerzői közösségnek. András nem értett egyet ezzel a döntésnek, de elfogadta”.

Hodász szerint a párkapcsolata miatt jutott erre a döntésre a szerkesztőség. „A katolikus tanítás szerint nem baj, ha valaki meleg, de az már igen, ha megéli” – írta Hodász az RTL Híradónak.

HVG