Itthon: Szent János Kórház: elkaptuk a patkányt

Itthon: Szent János Kórház: elkaptuk a patkányt

Hamar úrrá lett a patkányinvázión (egy patkány invázióján) a Szent János Kórház, a szóvivő szerint egyedi esetről van szó.

Pénteken mi is megírtuk a naphíre.hu-nak eljutatott olvasói fotó alapján, hogy patkányok mászkálnak a Szent János Kórház szülészeti osztályán. Fontos azonban tudni, hogy az olvasói fotón csak egy patkány látható a főváros egyik legnagyob egészségügyi intézményének szülészeti osztályán.

A rágcsáló felbukkanásával kapcsolatban már aznap is terjedtek megfejtések a sajtóban, e szerint azután szaporodhattak el az állatok az üresen álló osztályoko, hogy az urológia és a sebészet átkerült a Kútvölgyi kórházba. Onnan juthattak aztán át a szülészetre.

A Blikk most azt írja, hogy a patkányt elfogták, eltávolították, és a kórházban máshol nem találtak a jelenlétére utaló nyomokat. Mindezt az intézmény kommunikációs vezetője tudatta az MTI-vel. Elmondta, minden nagyon sürgősen lezajlott: „az intézmény dolgozói, miután egy betegellátást nem érintő térben, egy öltözőben látták a rágcsálót, a legrövidebb időn belül az erre rendszeresített sürgősségi telefonszámon értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét. Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgősséggel rágcsálócsapdát helyezett ki.”

A szolgáltató szóbeli tájékoztatása alapján tehát egyedi esetről van szó, nagy valószínűséggel a csatornából mászott fel az állat, amelynek eltávolítása sikeresen megtörtént.

Nyitóképünk illusztráció.

HVG