A Mercedes gyorsabb lehet Spában

A Mercedes gyorsabb lehet Spában

Tanulságos hétvégét tudhat maga mögött a Mercedes: Hamilton pole-pozícióját mindössze a negyedik helyre tudták váltani a vasárnapi Magyar Nagydíjon.

Toto Wolff csapatvezető szerint előrébb is végezhettek volna, ha bátrabb taktikát alkalmaznak – ennek ellenére a tempójuk alapján a második erőnek látta magukat a Hungaroringen.

„Erős pontszerzés volt mindkét pilótánkkal, és jobban bebiztosítottuk az összetettbeli második helyünket. Tanulni fogunk ebből a futamból, és az előnyünkre fordítani őket” – fogalmazott Wolff. „Spa-Francorchamps egy klasszikus helyszín, az autónak és a pilótáknak is kihívás. Főleg a sprintformátum nehezíti meg a dolgunkat, mivel nagyon kevés időnk lesz begyakorolni egy ilyen hosszú és technikás gyorskört.”

Újabb fejlesztések

A Hungaroringen bemutatott első szárny után a Mercedes Spába is új módosításokkal készül a teljesítményük növelése érdekében. Wolff szerint lassú, de biztos lépésekkel kell haladniuk a módosításokkal:

„Ezen a hétvégén is változtatunk az autón a jelenleg is zajló fejlesztési programunk keretein belül. Reméljük, ezzel a kis lépéssel is javítunk a W14-en” – árulta el a csapatfőnök. „Idén számos futamon láthattuk, hogy nagyon nehéz megmondani, hol leszünk az ellenfeleinkhez képest. Azonban mindenképp maximalizálni szeretnénk a szünet előtti utolsó fordulón a teljesítményünket.”

Először a sport, utána a szórakoztatás

A csillagos alakulat nem tagadja: keményen kell dolgozniuk azért, hogy behozzák a lemaradásukat a Red Bull-lal szemben. Toto Wolff elmondása szerint ez teszi a Formula-1-et azzá, amiért ennyien rajonganak érte: „Ez a teljesítményalapú rendszer a szépsége ennek a sportnak. A szórakoztatásnak mindig másodlagosnak kell lennie a teljesítménnyel szemben. Nem hozhatjuk egy szintre az egész mezőnyt.”

„Nekünk is volt egy korszakunk, amikor szinte minden futamot első és második helyen zártunk, ez sem volt túl szórakoztató. Keményebben kell dolgoznunk azért, hogy ismét versenyképesek legyünk, hiszen ahogy rengeteg szurkoló, úgy mi is frusztráltak vagyunk.”

formula.hu