Élet+Stílus: Andrew Tate csetszobákban adott leckéket a nők kizsákmányolásáról

Élet+Stílus: Andrew Tate csetszobákban adott leckéket a nők kizsákmányolásáról

Az ismert nőgyűlölő influenszert embercsempészettel és nemi erőszakkal vádolják Romániában, tavaly decemberben egy pizzás doboz buktatta le.

„Adj nekem egy átlagos, képességek nélküli, vakon lojális barmot. Alapvetően minden nőt a hűség alapján ítélek meg. Ha hűségesek. És nem mennek el. A végén mindent megtesznek, amit akarsz” – írja Andrew Tate, nőgyűlöletéről ismert influenszer, a Rolling Stone magazin által nemrég nyilvánosságra hozott üzenetekben. Tate és testvére jelenleg házi őrizetben van Romániában, embercsempészettel és nemi erőszakkal vádolják őket.

Az ügyészség szerint a Tate-testvérek nőket csábítottak el, elhitették velük, hogy együtt akarnak velük élni, vagy hogy feleségül veszik őket. Az elcsábított nőket aztán szexuálisan kizsákmányolták, pornográf videók készítésére kényszerítették.

A Rolling Stone által nyilvánosságra hozott üzenetek nagy része is erről szól: hogyan kell nőket befolyásolni, kihasználni, szexuálisan bántalmazni. A „leckéket” Tate egy War Room nevű exkluzív Telegram-csatornán osztotta meg követőivel. Olyanokat írt, mint hogy „az igazi cél az, hogy a nő beleegyezzen, hogy soha többé ne menjen sehova nélkülem. Még a szülővárosába sem. Szükségem van rá, hogy dolgozzon”.

A klasszikus emberkereskedelmi módszerekkel operáló Andrew Tate a hagyományos közösségi médiában is roppant népszerű volt (tulajdonképpen még most is az), azokat a praktikákat, amelyeket szűk követőtáborának ilyen nyíltan magyarázott, a nagy nyilvánosságban is képviselte.

A férfit egy Greta Thunberg klímaaktivistának küldött videó buktatta le 2022 decemberében. Tate-et ekkor már egy ideje keresték, de ismeretlen helyen tartózkodott, azonban a videóban feltűnt egy jellegzetes feliratú pizzás doboz, aminek segítségével sikerült beazonosítani, hogy Romániában hol bujkál.

HVG