Kult: Nem Zendaya új filmjével nyílik a Velencei Filmfesztivál, betett a sztrájk a produkciónak

Kult: Nem Zendaya új filmjével nyílik a Velencei Filmfesztivál, betett a sztrájk a produkciónak

A stúdió visszavonta a filmet, mert attól tartanak, hogy ha a színésznő nem vesz részt a film promózásában, akkor azt nem fogják annyian megnézni. Így inkább bevárják a sztrájk végét.

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem Luca Guadagnino Challengers című filmjével fog megnyílni augusztus 30-án a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál a hollywoodi színészek és forgatókönyvírók közös sztrájkja miatt – jelentették be a filmmustra szervezői.

Közleményük szerint a Zendaya főszereplésével készülő film helyett az olasz Edoardo De Angelis olasz rendező második világháborús filmjét fogják bemutatni augusztus 30-án. A fesztivál közölte: Guadagnino filmjét a készítők vonták vissza, mivel a produkció gazdái attól tartanak, hogy a Challengers kevésbé lenne sikeres, ha Zendaya nem lenne hajlandó részt venni a marketing kampányában. A film világpremierjét 2024 tavaszára halasztották, a stúdió abban reménykedik, hogy addigra vége lesz a sztrájknak.

A Challengers-ben Zendaya az egykori teniszfenoménból lett edzőt, Tashi Duncant alakítja, akinek férje, Art (Mike Faist), egykori legjobb barátjával Patrickkal (Josh O’Connor) kerül szembe a pályán. Luca Guadagnino korábban hangsúlyozta, mennyire meghatotta, hogy a fesztivál a filmjével nyílik meg.

Edoardo De Angelis filmje, a Comandante 26 belga hajótöröttnek egy tengeralattjáró kapitánya (Pierfrancesco Favino) általi megmentéséről szól a második világháború idején. A 44 éves rendező neve leginkább az Elválaszthatatlanok című 2016-os filmdrámáról és A felnőttek hazug élete című Netflix-sorozatról ismert.

HVG