Élet+Stílus: A Berlin környékén kószáló oroszlán már inkább csak egy vaddisznó

Élet+Stílus: A Berlin környékén kószáló oroszlán már inkább csak egy vaddisznó

Mindeközben nem mindenki veszi teljesen komolyan a dolgot: vannak, akik oroszlánüvöltést játszanak le a városban az éjszaka közepén magnóról.

Továbbra sem találtak semmilyen bizonyítékot arra, hogy a berlini oroszlán tényleg létezik – közölte a Sky News az érintett Berlin-környéki város, Kleinmachnow polgármesterének közlése alapján.

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtökön készítettek egy videót egy oroszlánszerű állatról, amelyet a hatóságok hitelesnek minősítettek, így a rendőrség nagy erőkkel keresni kezdte a vadállatot, és azt javasolták a helyieknek, hogy még az óvodaudvarra se engedjék ki a gyerekeket. De hiába keresték több százan, állatnyomolvasókkal, drónokkal, infravörös kamerákkal, helikopterekkel és kutyákkal, semmi nyomra nem bukkantak, és a környékbeli menhelyek vagy állatkertek sem jelentették, hogy hiányozna tőlük egy oroszlán.

A polgármester, Michael Grubert most közölte, már „az elejétől fogva szkeptikus volt” az üggyel kapcsolatban, és mivel továbbra sem találják az állatnak semmilyen nyomát, jelenleg nincs senki közvetlen veszélyben, és semmi nem utal arra, hogy valóban egy oroszlánnal állnak szemben.

A polgármester úgy gondolja:

valójában csak egy vaddisznót láthattak.

A vaddisznók gyakori vendégek a környéken, Grubert pedig közölte: „Láttam már jó pár vaddisznót, amióta polgármester vagyok, és én magam is meglepődtem, milyen világos színe van némelyiknek.”

A polgármester azt nem árulta, eddig mennyi pénzt költöttek a keresésre, de azt mondta, a keresés már a végéhez közeledik, ugyanakkor ha bármilyen újabb észlelés történik, a rendőrség azonnal reagálni fog.

Ugyanakkor a városban nem mindenki veszi teljesen komolyan a dolgot: akadtak, akik oroszlánüvöltést játszottak le az éjszaka közepén egy bluetooth-os hangszóból.

HVG