Steiner szerint Schumacher jó helyzetben van

Steiner szerint Schumacher jó helyzetben van

Abban az interjúban, melyben Nico Hülkenberg küszöbön álló szerződéshosszabbításáról is szót ejtett, Günther Steinert arról is megkérdezték, mit gondol arról, hogy egykori versenyzője, a csapattól viharos körülmények között távozó Mick Schumacher 2024-ben találhat-e ülést magának. Steiner úgy véli, a piacon lévő fiatalok közül egyértelműen a németnek vannak a legjobb esélyei arra, hogy állandó pilótaszerződést kapjon valahol.

„A Mercedesszel áll kapcsolatban, és nézzük logikusan a dolgokat, a Mercedesnek sok ügyfele van, szóval valamit találhat ott. Ő van a legjobb helyzetben mindenki közül, de hogy ez működni fog vagy sem, azt nem tudom” – mondta Steiner, aki arra is célzott, hogy ezzel immár nem neki kell foglalkoznia: „Nincs közöm ahhoz, mit döntenek más csapatfőnökök, ezek a döntéseket mindenkinek magának kell meghoznia és utána vállalni a felelősséget.”

steiner-schumacher-2022

Arra a felvetésre, hogy Toto Wolff több ízben dicsérte Schumacher szimulátoros munkáját, Steiner kissé kitérő választ adott: „Ha Toto azt mondja, hogy jó munkát végez, az biztosan jó a Mercedes számára. De nem mondanék olyasmit, hogy nem lehet jó versenyző vagy nem lehet sikeres pilóta azért, mert a fejlesztőmunkában jó.”

Amikor pedig megkérdezték, hogy szerinte Mick Schumacher kiérdemelte-e, hogy helye legyen a rajtrácson, Steiner kissé általánosságban válaszolt: „Nehéz szó ez az F1-ben… Kiérdemelni. Ki érdemel ki bármit? Keményen kell dolgoznod, kell egy kis szerencse, jókor kell lenned jó helyen.”

formula.hu