Itthon: Kubatov „végtelenül szégyelli magát”, Csercseszov még alszik egyet, utána eldönti, lemond-e

Itthon: Kubatov „végtelenül szégyelli magát”, Csercseszov még alszik egyet, utána eldönti, lemond-e

Így értékeltek a fradisták a csúfos BL-kizúgás után.

Végtelenül szégyellem magamat mindenki nevében. A mai meccs méltatlan volt a Ferencvároshoz. A konzekvenciákat hamarosan levonjuk a szurkolóknak köszönök mindent

– írta a Facebookon Kubatov Gábor, miután csapata, a Ferencváros 3-0-ra kikapott hazai pályán, ezzel pedig kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőköréből a Konferencia-ligába.

Hasonlóan kritikus volt csapatával és magával szemben Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője is: „nagyon rossz meccset játszottunk. Ha egy ilyen teljesítményt nyújt egy csapat, akkor az nem csak a játékosok felelőssége, hanem az edzőnek is el kell gondolkodnia a továbbiakon, de erre aludni kell. (…) Szörnyű este ez mindannyiunk számára, ki kell elemezni a történteket, és hideg fejjel kell dönteni annak érdekében, hogy ebből a helyzetből kilábaljon a csapat. Sajnos a Bajnokok Ligája-álmokról le kell mondanunk. Tavaly a Qarabag elleni vereség után is átéltünk hasonlót, de akkor sem adtam fel, és végül el tudtunk jutni a nyolcaddöntőig is. (…)” – mondta a Nemzeti Sport beszámolója szerint a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztató előtt az M4Sport kamerájánál azért még nem volt ennyire önkritikus: amikor a csatorna feltette neki a kérdést, hogy lemond-e a Fradi vezetéséről, visszakérdezett, hogy „miért tenném?”.

Dibusz Dénes, a Fradi nagyot hibázó kapusa azt mondta, rémálomban érezték magukat. „Egyáltalán nem találtunk nyomást a feröerieken, mondhatni egyik mérkőzésen sem. Gyakorlatilag mindkét meccs az övék volt, ha őszinték akarunk lenni, azért az első mérkőzésen is nekik voltak nagyobb helyzeteik” – mondta. „Az biztos, hogy ez egy hatalmas csalódás, egy óriási égés. Lehet keresni erre a szavakat, nagyon szép a magyar nyelv, sok kifejezést lehet rá találni. Ez mindenki felelőssége, oda kell állni a szurkolók elé, a klubvezetők elé. Mi voltunk a pályán, ez elfogadhatatlan, hogy egy ilyen ellenfél ellen kiessünk” – tette hozzá a válogatott kapus.

HVG