Itthon: Horror Balatonlellén: lekötöztek és megvertek egy gazdag házaspárt, hogy elárulják, hol tartják a pénzüket

Itthon: Horror Balatonlellén: lekötöztek és megvertek egy gazdag házaspárt, hogy elárulják, hol tartják a pénzüket

Nyolc éven át tudott bujkálni egy rabló a rendőrök elől, aztán egy másik ügy miatt DNS-mintát vettek tőle, és kiderült, régóta körözték. Most emeltek vádat ellene, az ügyészség fegyházba küldené.

DNS-vizsgálattal azonosították és vádat emeltek egy tíz évvel ezelőtt, Balatonlellén elkövetett rablás feltételezett elkövetője ellen – közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

Mint írták, a ma ötvenes éveiben járó férfi és társa 2013 májusának egyik hajnalán felfegyverkezve behatolt egy kereskedelemmel foglalkozó, tehetős család házába, majd rárontott az alvó házaspárra. A nőt a bokájánál fogva kirángatták az ágyból, és a zuhanyzó mellé kötözték, a férfit gázspray-vel szembe fújták és megverték.

A házaspár ennek hatására elárulta, hol tartják az értékeiket, így a rablók több mint másfél millió forint értékű készpénzzel, ékszerekkel, engedéllyel tartott fegyverekkel és autóval távoztak a helyszínről.

A fegyverek egy részét 2016-ban már lefoglalták egy másik minősített rablás miatti büntetőügyben, de akkor nem lett még meg az elkövető. Azonban 2021-ben orvvadászat és lőfegyverrel visszaélés miatt büntetőeljárás indult az egyik tettes ellen, akkor DNS-mintát vettek tőle, és kiderült, hogy ő követte el a 2013-as rablást. A minta egyezést mutatott egy Ausztriában 2011-ben hasonló módszerrel elkövetett fegyveres rablás miatt indított ügyben is.

Az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje fegyházbüntetésre a férfit.

HVG