A HírTV a hídrobbantáson mulató ukránoknak nézte az angol szurkolókat

A kormánytévé szerkesztőinek nem sikerült még a hangot sem lekeverniük a felvételről, így tisztán hallatszik, hogy a legendás Will Grigg’s on fire című szurkolói dalt éneklik rajta angolul.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Egy 2016-ban készült felvételt vágott be a HírTV hétfőn ahhoz a híranyagához, amiben a csatorna a Krímbe vezető híd elleni támadásról tudósított – vette észre a Média1. A felvételen, amin a kormánypárti csatorna szerint ujjongó ukránok látszanak, valójában angol drukkerek vannak:

egész pontosan a jelenleg harmadosztályban játszó Wigan Athletic szurkolói, akik csatáruk, Will Grigg góljainak, remek formájának örültek így.

A HírTV ominózus adását itt tudja megnézni:

Az eredeti, 2016-os felvételt pedig itt:

A csatornának annak ellenére sikerült a Will Grigg-ges videót bevágnia, hogy ez a szurkolói rigmus és maga az északír csatár is világszerte ismert. Ők azzal a címmel jelentették meg az anyagot, hogy

Győzelmi mámorban úsznak az ukránok a Kercsi-híd felrobbantása után.

A hír forrása egyébként Dunda György, a csatorna kárpátaljai tudósítója volt. Az ő jelentését a csatorna négyszer is leadta. Ez pedig azért rendkívül kínos, mert a tévé „híranyagában” tisztán hallható, ahogy a felvételen lévő emberek nem ukránul, hanem angolul üvöltik, hogy „Will Grigg’s on fire”.

Arról, hogy ez mit is jelent, ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

25 ok, amiért még unokáinak is emlegetni fogja a foci-Eb-t

Maradona kezezős gólja, Bergkamp argentinoknak lőtt kapásgólja, Beckham világűrbe lőtt tizenegyese, vagy Balotelli mémmé váló gólöröme – vajon a 2016-os Európa-bajnokságnak volt-e ezekhez hasonló, évek múlva is emlegethető pillanata? Lássuk a 25 játéknap 25 legjobb sztoriját magyar és nemzetközi szemszögből!

(Címlapképünkön Will Grigg.)

HVG