Van egy kis gond az Asus új kézikonzoljával – tönkreteheti a beletett memóriakártyát

Már az Asus is elismeri, hogy egyes esetekben túlmelegedhet a ROG Ally MicroSD-foglalata, ami a benne lévő memóriakártya károsodásához vezethet – a javításon azonban már dolgoznak.

Az Asus még áprilisban szellőztette meg a Steam Deck riválisának szánt, igen erős ROG Ally kézikonzolját, amit időközben már piacra is dobtak.

Az eszköz belső tárhelye MicroSD-kártyával bővíthető, és ezzel az Allynak sok felhasználó szerint problémái akadnak – ezt pedig már az Asus is elismeri.

A jelek szerint a gond a konzol hőelvezetésében gyökerezik, a MicroSD-kártya-foglalat környéke egyszerűen túlmelegszik. Ez pedig átmeneti működési hibákat okozhat a memóriakártyánál, vagy teljesen tönkre is teheti őket.

Mint a Tom’s Hardware írja, az Asus már dolgozik egy frissítésen, ami orvosolhatja a problémát, ugyanakkor, mivel ez fizikai eredetű, nem lesz könnyű dolga a gyártónak.

A javítás ugyanakkor kicsit nagyobb hűtőventillátor-zajjal járhat majd, hogy a memóriakártyák ne főjenek meg a hőtől – ugyanis a készülékben egy olyan helyre került a foglalat, ahol az különösen ki van téve a magas hőmérsékletnek. Ez főleg akkor okozhat gondot, ha éppen egy teljesítményigényes játékot játszunk rajta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG