Szivárognak az információk: mikor érkezhetnek az Apple új, M3 processzorával szerelt számítógépek?

Javulhat az új, M3-as processzor teljesítménye és energiahatékonysága, így több fronton is előreléphetnek az Apple számítógépei – Mark Gurman elemző már azt is sejti, hogy mely Mac-modellek kaphatják meg első körben az új lapkakészletet.

Mozgalmas ősz elé nézhet az Apple: a jelek szerint bejelentésekből, új eszközökből és processzorokból nem lesz hiány. Szeptemberben várhatóan menetrend szerint érkezhet az új iPhone 15- és Watch-széria, ebben nincs nagy meglepetés, igen régóta így van ez az Apple háza táján.

Az újdonságok sorába azonban más készülékek is beállhatnak, októberben ugyanis érkezhet több új Mac modell – állítja az Apple-ügyekben rendre jól értesült elemző, Mark Gurman, a Bloomberg szakírója a heti Power On hírlevelében.

Gurman szerint októberben az új, M3 processzorral szerelt Mac számítógépek bemutatására lehet számítani, de valószínűleg ezek nem a Pro szériás MacBookok lesznek, hanem a 13 hüvelykes MacBook Air, valamint a szintén ekkora képátmérőjű Pro variáns. Szintén megkaphatja az új lapkát egy iMac is.

Az iPad-fronton nem lehet komoly változásokra számítani idén, de Gurman értesülései szerint egy kicsit továbbfejlesztett Air-változaton dolgozik az Apple, így az esetleg frissülhet.

Mindent összevetve, az új processzor valószínűleg nem hoz majd forradalmat: Gurman márciusban arról írt, hogy CPU- és GPU-magok viszonylatában nem lesz változás, a teljesítmény és az energiahatékonyság terén azonban nagyot léphet előre az M3, köszönhetően a TSMC 3 nanométeres gyártási technológiájának (a TSMC gyártja az Apple processzorait). Ez pedig jobb üzemidőt, valamint fürgébb működést eredményezhet a belépő eszközök esetében is – ezen a téren egyébként jelenleg sincs szégyellnivalója az Apple-nek, az M2-es MacBook Air akár 18 órát is képes működni távol a töltőtől. Ez pedig akkor is kiemeli a konkurensek közül, ha a valós értéke ennél valamivel alacsonyabb.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG