Leállították a forgalmat a Kercsi szoros hídján állítólag robbanások történtek

Vészhelyzet miatt nem lehet hasznlni a Krímet Oroszországgal összekötő átkelőt.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok 2022 február óta tartanak, a Nyugat fegyverszállításokkal és gazdasági szankciókkal nehezíti az oroszok előrenyomulását. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Leállították a forgalmat a Krím-félszigetet az oroszországi Krasznodari területtel összekötő kercsi hídon – jelentette a Reuters, ami szerint a forgalom leállításáról maga Szergej Akszjonov a Krím-félsziget orosz kormányzója is beszámolt Telegram-csatornáján a kora reggeli órákban, mint írta

vészhelyzet miatt, ami a híd 145. pillérjénél alakult ki,

de részleteket nem közölt, csak később hozzátette, hogy aki arra utazott volna, kerülje el az átkelőt.

A Grey Zone nevű, a Wagner zsoldoscsapathoz kötött orosz Telegram-csatorna szerint két csapás érte a hidat, az egyik hajnali 3:04-kor, a másik 03:20-kor helyi idő szerint. A Reuters jelezte, független forrásból egyelőre nem tudták megerősteni az információt.

A 2014-ben megszállt félszigetre vezető, annak idején Vlagyimir Putyin orosz elnök által személyesen átadott átkelőt tavaly októberben már érte az ukránoknak tulajdonított rakétatámadás. Abban a támadásban három ember vesztette életét.

https://www.reuters.com/world/europe/traffic-stopped-crimean-bridge-due-emergency-russian-backed-governor-2023-07-17/

HVG