Európába jött az amerikaiak 1350 lóerős hibrid hiperautója

A Czinger 2021-ben mutatta be első modelljének, az egymás mögött két ülést felvonultató 21C-nek a sorozatgyártásra érett végleges kivitelét, tavaly pedig megérkezett a hiperautó gyorsulásra és végsebességre kihegyezett új verziója, a 21C V Max, amely most Európában is bemutatkozott.

A Goodwood Festival of Speed keretein belül debütált hipersportkocsi Golden State of Mind fantázianevű világos narancssárga fényezést kapott.

©

©

Az 1250 kilogramm tömegű újdonság az alapmodellétől radikálisan eltérő aerodinamikai csomaggal rendelkezik, amely egyértelműen a légellenállás csökkentéséről szól.

A karbonszálas felnibetétekkel és ezúttal hatalmas hátsó szárny nélkül támadó újdonság a gyártó közlése szerint nagyjából 1,9 másodperc alatt tudja le a 0–100-as sprintet és 8,1 másodperc körüli negyedmérföldes szintidővel bír.

©

©

A Czinger szerint a 0–400–0 km/h-as gyorsulás/fékezés 27,1 másodperc alatt teljesíthető.

A V8-as erőforrás mindössze 2,88 literes lökettérfogatú, de a 11 000-es maximális fordulatszámnak, a dupla turbónak és a dupla villanymotoros rásegítésnek köszönhetően teljesítményhiánytól nem kell tartanunk.

©

A hétfokozatú szekvenciális váltóval szerelt hibrid 1350 lóerőt tud, villanymotorjai pedig nem lítium-ion, hanem gyorsabban tölthető lítium-titanát akkumulátorból nyerik az energiát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG