Donáth Anna szerint a Momentum nemzetmentő kampánya óvta meg Magyarországot a csődtől

A Momentum elnöke a 2017-es NOlimpia kampányt méltatta, amellyel a párt felhelyezte magát a politikai térképre.

Közösségi oldalán elmélkedett Donáth Anna, a Momentum Mozgalom elnöke a 2017-es NOlimpia kampány fontosságáról; szerinte ennek a „nemzetmentő” akciónak köszönhető, „hogy nem ment még csődbe idén a magyar állam”.

Az ellenzéki politikus úgy véli, a NOlimpiával érték el, hogy a kormány megrendezze a „gigantikus pénznyelő” sporteseményt, amely válságba taszította volna az országot.

„A magyar költségvetés féléves hiánya megközelítette a 3000 milliárd forintot. A legóvatosabb becslések szerint is legalább ennyibe került volna az országnak a kormány megalomán lázálma, a 2024-es budapesti olimpia. A költségek nagy részét pedig pont a válságok sújtotta előző években kellett volna kifizetnünk” – érvelt a múltba nézve Donáth.

Hozzátette azt is, hogy eközben minden hónapban megszorításokat jelent be a kormány, amelyek már a családtámogatási rendszert is elérhetik. Ha pedig a kormány levágná a rendszer „szent tehenét” is, akkor „képzeljük el, mi lenne itt a helyzet, ha közben 3000 milliárdot olimpiára költöttünk volna”?

HVG