1678 forint helyett 4190 lesz: megszünteti az Xbox Game Pass kedvező árú családi csomagját a Microsoft

Nincs többé kedvezményes ár a családi csomaggal, mostantól mindenki kénytelen egyénileg előfizetni az Xbox Game Pass Ultimate-re. Ez akár több ezer forinttal is többe kerülhet havi szinten.

A Microsoft még tavaly nyáron indította el az Xbox Game Pass Friends & Family nevű családi csomagját, amellyel kedvező áron lehetett hozzáférni a Game Pass Ultimate játékaihoz, szolgáltatásaihoz.

Az újdonság idén februárban érkezett meg Magyarországra is, és legfeljebb öt baráttal, családtaggal lehetett összefogni, így összesen havi 8390 forint volt a csomag – ha valaki teljesen kihasználta, ez tagonként 1678 forintot jelentett, ami lényegesen kedvezőbb a 4190 forintos egyéni előfizetésnél.

A Microsoft azonban most elkaszálja a családi opciót, augusztus 15. után végleg a múlté lesz – erősítette meg a cég az Eurogamernek.

Akik eddig a családi opciót használták, azoknak a Microsoft valamiféle más, egyedi opciót fog ajánlani, de ennek részletei nem ismertek.

Az azonban biztos, hogy a családi csomag már most sem elérhető, így új előfizetőként szeretne csatlakozni, az már csak az egyéni, 4190 forintos Xbox Game Pass Ultimate-et választhatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG