Újabb turista bukott le, amint a Colosseum falába véste a monogramját

A 17 éves lány szülei a vandalizmusra annyit mondtak: „Ő csak egy kislány, nem csinált semmi rosszat”.

Miután júniusban egy angol turista a Colosseum falába véste saját és barátnője nevét, most újabb rongálás történt: egy 17 éves svájci lányt kaptak rajta azon, hogy a Colosseum falába véste monogramját – írja a Daily Mail.

Mint írják, egy olasz idegenvezető videóra vette, amikor a családjával Rómába látogató lány július 14-én, pénteken az „N” betűt véste fel a műemlékre.

David Battaglino, olasz idegenvezető a videófelvétel után gyorsan riasztotta az amfiteátrum biztonsági személyzetét, akiknek elmondta, hogy az emberek kiabáltak a lánnyal, aki, miután rájött, hogy feldühített másokat, vállat vont és grimaszolva elsétált.

Battaglino ezután a lány szüleihez fordult, és elmondta nekik, hogy amit a lányuk tett, az illegális. Ezután az idegenvezető fényképet készített a családról, majd az egyik biztonsági őrhöz fordult, aki később hívta a rendőröket. Amikor szembesítették őket, a szülők annyit mondtak: „Ő csak egy kislány, nem csinált semmi rosszat”.

A kislányt és szüleit ezután a római Piazza Venezián lévő rendőrkapitányságra vitték kihallgatásra – számolt be a helyi média.

A kislány vandalizmusáért akár 12 900 fontig (15 000 euró) terjedő pénzbírságot vagy kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

HVG