Most a Győr-Veszprém és a Győr-Celldömölk vonalon késnek a vonatok

Kábellopás miatt hibásodott meg a biztosítóberendezés.

A Győr-Veszprém és a Győr-Celldömölk vonalon 15-30 perccel nőtt a menetidő a biztosítóberendezés meghibásodása miatt – közölte a Mávinform vasárnap a vasúttársaság honlapján. Azt írták, hogy a biztosítóberendezés meghibásodását kábellopás okozta.

Ugyancsak a Mávinform közölte, hogy a késések fokozatosan csökkennek a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon, miután vasárnap reggelre helyreállították a leszakadt felsővezetéket Cegléd és Ceglédbercel-Cserő állomás között. Így egy vágányon ismét közlekedhetnek a vonatok.

A két állomás között szombat délutántól felsővezeték-szakadás és a pályakarbantartás miatt nem jártak a vonatok a két állomás között, pótlóbuszok vitték az utasokat.

A Telex az egyik olvasójának beszámolójára hivatkozva azt írta, hogy a Szegedről 14:43-kor a főváros felé elindult Napfény InterCity előbb közel másfél órát állt a semmi közepén, miután leszakadt a felsővezeték. A katasztrófavédelem munkatársai azután lesegítették az utasokat, akiknek egy erdőn kellett átvágniuk, hogy odajussanak a kirendelt pótlóbuszokhoz.

HVG