Jet-ski Magyar Nagydíj – Rekkenő hőségben jól kezdtek a magyarok!

Jet-ski Magyar Nagydíj – Rekkenő hőségben jól kezdtek a magyarok!

Bekezdtek a magyarok Nyíregyháza-Leveleken. Zajlik a jet-ski felnőtt Európa-bajnoki futamot és junior világbajnokságot magában foglaló Magyar Nagydíj. Két géposztályban megrendezték már az első futamokat a rangos világversenyen. Ski GP3-ban a magyarok végeztek az élen, ugyanis Jászai Csongor győzött a magyar licensszel versenyző szlovén Tomaz Kete és Süli Csaba előtt.

A runabout GP4-es kategória a lengyel Juliusz Roman sikerével kezdődött, itt a magyar válogatottból a legelőkelőbb pozíciót a magyar licensszel versenyző szlovák Stefan Salath szerezte meg, ő negyedikként zárt, és 43 ponttal várja a szombati folytatást.   

A Jet-Ski Magyar Nagydíjon szombaton az összes többi kategóriában megrendezik az első futamokat, egyben elkezdődik a második kör is. A zárófutamokat vasárnap bonyolítják le. Egy kategória végső eredménye a három futamon szerzett pontszámok összességéből tevődik össze.

Az időmérők során a szombati futamokra a magyarok összesen hét TOP 3-as rajtpozíciót szereztek a vb-n és az Eb-n.  

A jet-skiseknél álló (ski) és ülő (runabout) kategóriákban rendeznek futamokat.

A pénteki nap után Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke így értékelt: „A rekkenő hőség próbára tett mindenkit, de úgy gondolom, hogy a versenyzők, a versenyigazgatóság és a kiszolgáló személyzet is helyt állt. A világ legjobbjai közül többen itt vannak, úgyhogy fel van adva a lecke a magyar versenyzőknek. Mindenesetre ski GP3-ban jó volt látni, hogy magyar első, második és harmadik helyezéssel ért véget az első futam. Várjuk a remélhetőleg jó folytatást.

A világversenyen egyébként húsz nemzet jet-skisei képviseltetik magukat. Az idei felnőtt Európa-bajnoki sorozat Magyarországon vette kezdetét, és Litvániában, Kupiskisban zárul. A két futam alapján avatnak bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egy futamos, azaz vasárnap kiderül, hogy kik szereznek vb-címet.

Fotók: Kis Ákos

Részletek
Magyarország tarolt a gyerekfitnesz-világbajnokságon!

Magyarország tarolt a gyerekfitnesz-világbajnokságon!

Kimagaslóan szerepelt a magyar válogatott a 2023-as IFBB Gyerek Fitness Világbajnokságon. Az eseményt Szerbiában, Cacakban rendezték meg. Magyarország a megszerzett 7 arannyal, 4 ezüsttel és 4 bronzzal, valamint a számos vb-pontszámot érő helyezéssel nyerte az országok közötti pontversenyt.

Aranyérmesek:

Fitness

Bolvári-Takács Dávid (10-11 éves fiú kategória)

Vámos Julianna (11 éves lány)

Toók Abigél (12 éves lány)

Baranyay Karina (14 éves lány)

Tóth Patrícia (15 éves lány)

Mambo (csapat)

Fitness challenge

Hati Szófia (11-13 éves lány)

 

Ezüstérmesek:

Fitness

Madarász Kátya (8 éves lány)

Győző Gréta (9 éves lány)

Le Cirque (csapat)

Fitness challenge

Gyuris Botond (14-15 éves fiú)

 

Bronzérmesek:

Bali Zsófia (11 éves lány)

Kézdi Titanilla (12 éves lány)

Csépány Nikolett (14 éves lány)

Gyuris Botond (14-15 éves fiú)

 

 (Fotók: Fitness and Mass media)

 

Részletek
Közel a bronzmeccsekhez az első napon

Közel a bronzmeccsekhez az első napon

Két magyar is pástra lépett a lengyelországi Európa Játékok első taekwondós versenynapján és nem voltak messze attól, hogy éremért mérkőzzenek. Drámai meccset vívott Salim Sharif Gergely (58 kg) a moldáv Serghei Uscovval az Európa Játékok nyolcaddöntőjében. Az első menetben Uscov szinte végig vezetett, de Sharif a pontgazdag első felvonásban végül nem tudott fordítani nagy hajrája […]

Részletek

 A Magyar Taekwondo Szövetség közleménye

„Salim Omar Gergely a taekwondo versenyeken szokásos, egy nappal a versenynapot megelőzően tartandó mérlegelésen nem vett részt. Ezt az Európa Játékok hivatalos jegyzőkönyvéből tudtuk meg. Erről sem a sportoló, sem edzője nem tájékoztatta a szövetséget, így mi is értetlenül állunk a történtek előtt. A Magyar Taekwondo Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság minden feltételt megteremtett […]

Részletek
Junior uszonyosúszó-vb: Három magyar bronz eddig...​​​​​​​

Junior uszonyosúszó-vb: Három magyar bronz eddig…​​​​​​​

Újabb két magyar érem a junior uszonyosúszó világbajnokságon. A Kairóban zajló világversenyen ezúttal a 4X100-as mix gyorsváltó állhatott dobogóra, miután a Mozsárik Levente, Szili Ágnes, Wórum Regő, Varnyu Anna kvartett harmadik lett, és ugyancsak harmadikként zárt 200 uszonyos gyors kategóriában Varnyu Anna is. Szili Ágnes (1500 felszíni) 4., Kovács Megyer (1500 felszíni) 4., Wórum Regő (200 uszonyos gyors) 8., míg Németh Nóra (1500 felszíni) 10. lett.

Gurisatti Róbert edzőként segíti a válogatottat. A szakember így látta a 2. versenynapot: Nagyon meleg volt. Eddig kis felhő, szél volt, de ezúttal állt a levegő és fullasztó meleg nehezítette meg a dolgunkat. Ez egy fiatal csapat sok újonccal, de mostanra igazi magyar válogatott lett belőlük. Nagyon tudnak egymásért (is) küzdeni” – értékelt Gurisatti Róbert.

Korábban Wórum Regő szerzett érmet ezen a vb-n, miután az uszonyos gyors fináléjában harmadik lett. A magyar küldöttség így három bronzéremnél tart a kairói világbajnokságon. 

Részletek
Jet-Ski Eb – Túl a hivatalos megnyitón​​​​​​​

Jet-Ski Eb – Túl a hivatalos megnyitón​​​​​​​

Húsz nemzet legjobbjait láthatjuk a hazai rendezésű Európa-bajnoki futamon és junior világbajnokságon – derült ki a világverseny hivatalos megnyitó ünnepségén. A Leveleken megtartott eseményen Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, az Eb és vb hozzájárul, hogy Nyíregyháza és környéke turizmusa fejlődjön. Rámutatott: a jet-ski az utóbbi időszakban otthonra talált a térségben, és évről-évre odacsábítja a sportág legjobbjait.

Marco Pietrini, a sportág nemzetközi szövetségének elnöke elismerően beszélt a magyarokról és a magyar rendezésről. „Nem véletlen, hogy eltelt egy év, és újra Leveleken versenyzik ez a nemzetközi mezőny. Ez lesz az ötödik Eb-futam, és a harmadik világbajnoki állomás. Mindannyiszor jó házigazda volt Magyarország” – mondta a sportvezető.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke köszöntőjében kiemelte, a támogatók nélkül nem lehetne ilyen színvonalon teljesíteni minden évben. „Köszönöm a támogatást a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának, a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.-nek és nem utolsósorban a levelekieknek, a nyíregyháziaknak.” – mondta Czeller Béla.

Az előttünk álló hétvégén húsz nemzet jet-skisei szállnak vízre. A világversenyeket magába foglaló Jet-Ski Magyar Nagydíj vasárnap zárul Leveleken. 

Részletek