Hegyi Eb - Nagy Norbert 2. lett Ascoliban!​​​​​​​

Hegyi Eb – Nagy Norbert 2. lett Ascoliban!​​​​​​​

Ezüstérmet szerzett Nagy Norbert a hegyi Európa-bajnokságon. A Nagy Norbi Racing Team versenyzője ezúttal az olaszországi Ascoliban ült autóba, és végül az olasz Lucas Bicciato mögött zárt másodikként.

„Pokolian gyors volt az olasz, nem tudtam megcsípni, de összességében elégedett vagyok, mert folytattam azt a sorozatot, amely a szezon eleje óta tart. Sikerült itt is dobogóra állnom, és összetettben továbbra is vezetek a kategóriában” – értékelt Nagy Norbert, aki idén az összes futamán éremszerző volt.

„Úgy gondolom, hogy az elején tudtunk annyi pontot szerezni, hogy ne legyen gond a hajránál, de nem szeretnék semmit sem elkiabálni, hiszen ne feledjük: technikai sportról van szó” – tette hozzá a magyar autóversenyző.

A hegyi Európa-bajnokság két hét múlva Lengyelországban folytatódik, majd a nyári szünet következik a sorozatban.

Hegyi Eb, olaszországi állomás

Ascoli

Az 5-ös kategória dobogósai:

Lucas Bicciato (Olaszország, Renault Clio IV)

Nagy Norbert (Magyarország, BMW E46)

Chris-Andre Mayer (Ausztria, Honda Civic)

Forrás: Nagy Norbi Racing Team

Részletek
Szkander Európa-bajnokság – Huszonhat éremmel zárt a magyar válogatott

Szkander Európa-bajnokság – Huszonhat éremmel zárt a magyar válogatott

Fantasztikus szkanderos sikerek Moldovában. A Kisinyovban megrendezett Európa-bajnokságon Kőváriné Ivánfi Brigitta a 70 kilogrammos kategóriában – a felnőtt mezőnyben – két aranyérmet szerzett, miután jobbal és ballal is végigverte a mezőnyt. A többszörös világ- és Európa-bajnok klasszis mastersben is elindult, ahol szintén begyűjtött két aranyérmet. A felnőtteknél a 60 kilogrammosoknál Barzsó Henrietta bronzérmesként zárt, Verbócki Luca pedig negyedik lett úgy, hogy ő a junioroknál is indult. Ott egy arannyal és egy ezüsttel végzett.

Az Európa-bajnokságon az összes kategóriát beleszámítva a magyar küldöttség 26 éremmel fejezte be a küzdelmeket.

Csabai Atilla szerint a sportág hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban. A Magyar Szkander Szövetség elnöke kiemelte: erős mezőny jött össze Kisinyovban, ezért is értékes az a 26 érem. „Mindenkire büszke vagyok, de külön kiemelném a tehetséges juniorjainkat, hiszen ők a sportág jövője. Nagyot versenyzett Botta-Dukát Gábor és a Donkó testvérek, Patrik és Márk, valamint ebben a korosztályban Jónás Márk is odatette magát.” – mondta Csabai Atilla, aki a Nemzetközi Szkander Szövetség és a kontinentális szervezet alelnöke is egyben.

A magyar válogatott következő nagy megmérettetése a két hónap múlva esedékes világbajnokság lesz, amelyet Almatiban rendeznek meg, és az már biztos, hogy lesz magyar szkanderos a Küzdősportok Világjátékán (World Combat Games) is. Utóbbi verseny Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban lesz ősszel. 

Részletek
Erőemelés – Világcsúccsal összetett ezüstérem a világbajnokságon!

Erőemelés – Világcsúccsal összetett ezüstérem a világbajnokságon!

Enahoro Asein tovább írta saját fejezetét a sporttörténelemben! A nigériai születésű magyar válogatott erőemelő a máltai San Ġiljanban megrendezett világbajnokságon összetett ezüstérmet szerzett úgy, hogy felhúzásban 370.5 kilogrammos teljesítménnyel open világcsúccsal zárt.

Enahoro Asein ezzel tovább javított tavalyi teljesítményén, amikor a dél-afrikai vb-n szintén világcsúccsal fejezte be a felhúzást (362.5 kg). Akkor az összetett bronzig jutott a Westfit Gym Budapest SE klasszisa.

„Sporttörténelmi időket élünk. Enahoro tavalyi sikerét megelőzően 2004-ben volt összetett érem erőemelésben. Akkor Árvai István állt dobogón. Fekvenyomásban a közelmúltban Kubatov Géza 19 év után szerzett férfi vb-aranyat azután, hogy Mészáros László ugyancsak 2004-ben győzni tudott. A szövetség elnökeként örömteli, hogy ilyen eredményeket produkálnak versenyzőink, ami a sportolók, klubvezetők, kapitányok munkája! Egyben hitet adnak nagyon sok magyar erőemelőnek” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke. 

Részletek
Tim Gábor a top 10-ben a Hungaroringen!

Tim Gábor a top 10-ben a Hungaroringen!

Miután Tim Gábor a Renault Clio-kupa első hungaroringi futamán a 25. helyről indulva a 16. helyen ért célba, majd egy büntetés miatt még egy pozíciót nyerve a 15. lett, a második időmérőn már a 11. rajtpozíciót szerezte meg.Tim az első kör után is a 11. pozícióban maradt, míg a mezőny másik magyar tagja, Lantos Szabolcs a 17. helyen haladt a 25 perces verseny …Folytatom az olvasást

Részletek
Michelisz már az első kanyar után bukott a TCR World Tour második magyar futamán!

Michelisz már az első kanyar után bukott a TCR World Tour második magyar futamán!

A szombati 5. helye után Michelisz Norbert az 5. rajtkockából várhatta a TCR World Tour második futamát, ahol jobb esélyei lehettek volna a sikeres szereplésre, azonban erre már az első kanyarban elszállt minden remény.Történt ugyanis, hogy az élről induló – szintén Hyundait vezető – Dusan Borkovic rossz rajtot vett, így már a célegyenes végére elment mellette Frederic …Folytatom az olvasást

Részletek
Négy újabb magyar arany a kick-box világkupán

Négy újabb magyar arany a kick-box világkupán

Formagyakorlatban három, pointfightingban pedig egy aranyérem jutott a magyaroknak a felnőtt kategóriákban a péntektől vasárnapig tartó 28. Magyar Kick-box Világkupa második napján. A közelgő Európa Játékokra kvalifikált kilenc magyar kick-boxos közül Török Szonja ezüst-, Czégény Cintia pedig bronzéremmel zárt szombaton.

A pointfighting szabályrendszerben a férfiak 57 kg-os súlycsoportjában Cselovszki Patrik három győzelemmel aranyérmet nyert. Az 50 kg-os nők mezőnyében a június végi Európa Játékokra indulási jogot szerzett Török Szonja a selejtezőkből szintén három sikerrel bejutott a döntőbe, ott viszont kikapott osztrák ellenfelétől, így ezüstérmes lett.

Az ugyancsak Európa Játékok-résztvevő Czégény Cintia is közel állt a döntőhöz full-contactban, de az elődöntőben hiába vezetett, intések miatt végül szlovák ellenfele nyert, így bronzéremmel kellett, hogy beérje.

Formagyakorlatban három elsőséget gyűjtöttek be a hazai felnőtt versenyzők. A férfiaknál Kotvics-Varga Máté a kreatív, Schersing András pedig a zenés fegyveres kategóriában kapta a legmagasabb pontszámot a bíróktól. Emellett a Brebovszky Zoltán, Halustyik Cintia és Kotvics-Varga Máté alkotta magyar vegyes csapat is aranyérmet érdemelt ki.

Részletek